Alcaldes i alcaldesses del Garraf debaten sobre el Pla de desenvolupament econòmic i social del Garraf

20150313-consell-alcaldies-2

Divendres passat es va dur a terme l’últim Consell d’Alcaldies de la legislatura 2011-2015.

16 de març de 2015

Divendres passat es va reunir l’últim Consell d’Alcaldies de la legislatura 2011-2015. La reunió, a la què van assistir el president del Consell Comarcal del Garraf i els alcaldes i alcaldesses de la comarca, es va centrar en la presentació del Pla de Desenvolupament Econòmic i Social del Garraf per part de Juan Luis Ruiz, president de l’ens comarcal; Iolanda Sánchez, consellera comarcal d’Ordenació Territorial i Habitatge i Gerard Llobet, assessor del Consell en temes d’ordenació i infraestructures territorials.

Durant la reunió es va recordar que aquest treball, realitzat de forma conjunta entre el Consell Comarcal del Garraf, NODE Garraf Agència de Desenvolupament i el Departament  d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya amb la participació d’agents socials i econòmics de la comarca i ciutadans a títol personal, conté 39 propostes d’estratègies, accions i projectes per al desenvolupament de la comarca, articulades al voltant dels quatre eixos: paisatge, proximitat, connectivitat i competitivitat.

Constituir el Parc Agrari del Garraf, establir un pla de camins comarcal, integrar les urbanitzacions il·legals, fomentar un turisme amb arrels de paisatge, fomentar el quilòmetre zero, homogeneïtzar les infraestructures amb la Regió Metropolitana de Barcelona, vertebrar el territori amb les carreteres comarcals i locals, augmentar el servei de transport públic, estendre les xarxes i serveis de telecomunicacions al conjunt de la comarca, estimular la participació ciutadana i la participació público-privada, atraure inversions de valor afegit, impulsar la reindustrialització, activar l’ocupació, fomentar la formació a totes les edats, renovar els sectors econòmics madurs i impulsar els sectors econòmics estratègics, són algunes de les estratègies incloses al Pla.

Ruiz va agrair als alcaldes i alcaldesses la seva participació a reunions i iniciatives de la seva legislatura i va explicar que aquest treball, que està a disposició dels ajuntaments, s’ha plantejat amb la idea de fer propostes de futur, des del vessant econòmic i social. En relació a la cooperació municipal, el president del Consell Comarcal va manifestar que “hi ha molt camí a recórrer” i va destacar la necessitat de diàleg entre tots els ajuntaments i l’ens comarcal, “per tal d’afrontar un futur que també ha de tenir connotacions comarcals, un futur que passa per una decidida voluntat de treballar en xarxa, des de la lleialtat institucional”.

El president del Consell Comarcal i els alcaldes i alcaldesses van acordar portar aquest document de treball al ple comarcal del mes d’abril, per la seva aprovació. Així mateix, des de l’ens comarcal es demanarà que es doni compte d’aquest Pla als plens i grups municipals dels ajuntaments.

Tretze Consells d’Alcaldies durant l’actual legislatura

Durant l’actual legislatura es van dur a terme tretze Consells d’Alcaldies amb la finalitat de reflexionar i debatre conjuntament diversos temes sobre la comarca. Al llarg d’aquests anys es van compartir algunes iniciatives com el manifest dels alcaldes i alcaldesses reclamant augment de les inversions per la comarca del Garraf i la revisió dels augments dels peatges a l’autopista C-32, les reflexions sobre el contingut de la reforma de la Llei de governs locals i hisendes local, la Campanya “Garraf: Peatge Just”, les dificultats de les famílies amb vulnerabilitat alimentària i els projectes per afrontar-los conjuntament, entre d’altres.

Aquestes reunions van ser compartides amb persones que han ostentat aquests darrers anys càrrecs d’alta responsabilitat al país i a la comarca:  la vicepresidenta Joana Ortega, els consellers Ferran Mascarell i Felip Puig, la consellera Neus Munté, el secretari d’infraestructura Ricard Font, el director general de transport i mobilitat Pere Pedrosa, el director general d’administració local Jordi Souto, el president de l’ACM Miquel Buch i el conseller delegat de Node Garraf Manel Milà. També van assistir als Consells d’Alcaldies Albert Serra, llicenciat en Economia i professor d’ESADE;  els representants del Fòrum dels Síndics, encapçalats pel Síndic de Vilanova Josep Ibars, així com diferents entitats socials i empresarials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s