Paisatge, proximitat, connectivitat i competitivitat: eixos de treball del Pla de desenvolupament econòmic i social del Garraf

Així es va confirmar durant la segona taula de debat, realitzada el passat 12 de juny a la Masia d’en Cabanyes

Imatge

Paisatge, proximitat, connectivitat i competitivitat són els eixos de treball sobre els quals s’elaborarà el Pla de desenvolupament econòmic i social del Garraf. Així es va confirmar durant la segona taula de debat, realitzada el passat 12 de juny a la Masia d’en Cabanyes.

Al llarg de la sessió es va fer l’explicació del procés posterior de la taula de debat celebrada el mes de gener i de les aportacions rebudes després. Durant aquests mesos, l’equip de la UPC que fa els treballs de suport del Pla, dirigit pel professor Carles Llop, ha fet l’anàlisi i la diagnosi, que han de permetre concloure amb un nou enfocament del territori, per tal d’activar els seus recursos cap a noves orientacions.

Completar el sistema d’espais oberts, treballar per constituir un parc agrari comarcal, continuar treballant el Pla de camins, establir un pacte comarcal per l’habitatge, fomentar la producció de “quilòmetre zero”, definir el model comercial, crear incubadores econòmiques, socials i culturals, són algunes de les propostes que es van poder analitzar.

Els assistents van validar els eixos i accions proposades i van fer noves aportacions. També van demanar que el Pla i les accions i programes que se’n derivin, puguin ser compartits entre tots els actors públics i privats de la comarca. Des del Consell Comarcal del Garraf es va informar que s’ha creat el bloc https://plagarraf.wordpress.com/ com a espai d’informació i participació, on es pot consultar la documentació treballada a les diverses taules de debat.

Aquest procés del pla de desenvolupament econòmic i social del Garraf, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, clourà amb la presentació final dels treballs, prevista per a la tardor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s