El Garraf recupera llocs de treball

Font: Diari de Vilanova (22/03/2014)

El Garraf és una de les comarques catalanes que han tancat el 2013 amb xifres positives pel que fa a creació d’ocupació i nombre d’empreses. Això és el que recull l’Informe ADEG de conjuntura econòmica corresponent al segon semestre del 2013,  que es presentarà a finals d’aquest mes de març. També mostra una dinàmica molt positiva el Baix Penedès. L’Alt Penedès, en canvi, encara arrossega la pèrdua de llocs de treball del sector financer, que es van produir amb l’adquisició de Caixa Penedès per part de Banc Sabadell.
Tot i que en el tercer trimestre de 2013 no es va crear ocupació en cap de les comarques catalanes, durant el quart trimestre un total d’11 comarques van crear llocs de treball. Cal recordar que en el 2011, quan es va produir una lleu recuperació, es van comptabilitzar entre sis i set comarques en positiu. Per tant, aquest és el millor registre des de l’inici de la crisi. Això no obstant, en tancar el 2013 al conjunt de Catalunya encara no es registrava creació neta d’ocupació i, de fet, queia un 0,3% respecte del 2012.
El bon comportament amb què el Garraf tancava el 2013, durant el qual l’atur es va reduir un 5%,  sembla que es manté durant l’actual 2014. Tot i que al gener hi va haver un molt lleuger repunt de l’atur, la desocupació tornava a baixar durant el mes de febrer. I aquest descens ha estat superior del de la mitjana catalana.

Més informació de l’Informe ADEG a http://www.adeg.cat/cat/index.php

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s