Presentació del Quadern 8 del Pacte Industrial

Font: Pacte Industrial de la RMB (18/02/2014)

Accessibilitat en transport públic col·lectiu als polígons d’activitat econòmica de la RMB

96486d870a159ba3ef0c49993494fee6

La millora de l’accessibilitat en transport públic als polígons afavoreix la competitivitat de la indústria, proporciona accés a un mercat de treball més ampli, i contribueix a la sostenibilitat del territori.

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, en col·laboració amb l’Autoritat del Transport Metropolità, ha realitzat un estudi per conèixer l’oferta de transport públic de què disposen els treballadors per accedir als polígons de la regió metropolitana i ajudar a planificar la seva mobilitat.

Els resultats mostren que un 80,6 % dels treballadors dels polígons de la Regió Metropolitana de Barcelona gaudeixen d’una accessibilitat en transport públic bona, un 6,9% millorable i un 12,5% deficient. Per tant, moltes persones tenen dificultats per accedir al seu lloc de treball en un temps raonable.

El Barcelonès és la comarca amb una millor accessibilitat, mentre que l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental són les comarques que tenen més treballadors amb accessibilitat deficient o millorable. D’aquestes, el Baix Llobregat és la comarca amb un major nombre de treballadors afectats, però, en termes relatius, l’Alt Penedès és la que té un percentatge més gran de treballadors amb mala accessibilitat.

L’estudi proposa millorar l’oferta d’autobús als polígons -creant noves línies, augmentant la freqüència de pas o variant la ubicació d’algunes parades-, i també millorar els accessos a peu i en bicicleta; i així contribuir a un model de mobilitat més sostenible.

Enllaç relacionat: 58.000 treballadors dels polígons de la Regió Metropolitana de Barcelona tenen mala accessibilitat en transport públic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s