Les comarques barcelonines registren les millors dades econòmiques en cinc anys

Font: Gabinet de Premsa i Comunicació, Diputació de Barcelona (10/02/2014)

Les xifres de la conjuntura socioeconòmica de la demarcació de Barcelona del quart trimestre del 2013 reflecteixen les variacions més positives dels darrers cinc anys, sobretot en el mercat de treball de la província, que mostra dades molt favorables en l’ocupació i l’atur estimats, els dos principals indicadors.

Foto: Jose antonio Sanchez reyes / hemera / Getty Images / Diputació de Barcelona

Així, segons consta a l’Informe de conjuntura de la província de Barcelona del quart trimestre de 2013, elaborat per la Diputació de Barcelona, la població ocupada estimada augmenta desprès de 21 trimestres consecutius de descens, amb una variació interanual del 2,3%, que situa la xifra total d’ocupats estimats en 2.068.631. Destaca l’augment del 14% dels ocupats a temps parcial, el creixement més important des de l’any 2005, i que situa la xifra d’ocupats estimats amb contracte a  temps parcial en 341.348. Els ocupats registrats continuen en xifres negatives, un 0,2% interanualment, però amb el descens menys important des de l’any 2007.

La població aturada ha baixat més d’un 10% interanual, descens que no es donava des de l’any 2006, i que situa la xifra total d’aturats estimats en 579.375. La taxa d’atur de 16 a 64 anys ha baixat 2,4 punts percentuals respecte l’any anterior, i se situa en el 21,9%, xifra que comença a establir una tendència a la baixa en els darrers trimestres.

Les xifres d’exportacions i turisme continuen sent positives

El nombre de centres de cotització registrats (dada que s’aproxima al nombre d’empreses) a la província de Barcelona s’ha reduït un 0,2% interanual el quart trimestre de 2013, el menor descens des de 2007.

La província de Barcelona ha exportat béns per un valor superior als 40.000 MEUR en els 11 primers mesos de 2013, xifra similar a la del mateix període de l’any anterior, i continua com la província més exportadora amb molta diferencia sobre la segona.

El nombre de turistes que han visitat la demarcació de Barcelona en tot el 2013 se situa entorn dels 10 milions de persones, xifra que es manté en els darrers tres anys, i a més el grau d’ocupació al desembre se situa en el 39%, 3,5 punts percentuals més que l’any anterior.

Durant tot el 2013, l’aeroport de Barcelona ha superat els 35 milions de passatgers, un 1% superior respecte l’any anterior, la xifra més alta de passatgers des que es disposen dades, i continua mes a mes superant els seu propi record. De fet, durant el mes d’agost va superar, per primera vegada a Madrid-Barajas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s