El Pacte per a la Indústria insta la Generalitat a incorporar 138 propostes al pla de govern

pacte industria

Font: Sala de Premsa de la UPC (gener 2014)

Els màxims representants de les institucions, agents socials i societat civil que aglutinen la plataforma Pacte per a la Indústria a Catalunya, entre els quals s’inclou la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), van lliurar el 7 de gener directament al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, un catàleg de mesures per situar les polítiques industrials al centre de l’estratègia per a la revitalització industrial i econòmica de Catalunya i la recuperació de l’ocupació.

El Pacte per a la Indústria, creat el desembre de 2012, està format pels sindicats CCOO i UGT, les patronals Foment del Treball i Pimec, les universitats UB, UAB i UPC, i els col·legis d’Economistes, Enginyers Tècnics Industrials i Enginyers Industrials de Catalunya. Les mesures que el 7 de gener van presentar al president del Govern català, Artur Mas, —un total de 138 i que van ser aprovades el passat mes de juny— comprenen diversos àmbits que van des del finançament, la formació, i la recerca i el desenvolupament, fins a la política de clústers i el desenvolupament d’infraestructures i energia, tot en el marc europeu per al desenvolupament industrial (Europa 2020). Les propostes basteixen una estratègia per sortir de la crisi amb l’impuls del creixement, l’increment de la competitivitat i la capacitat exportadora i la recuperació dels nivells d’ocupació anteriors a la crisi.

No hi pot haver una economia forta sense una indústria forta. Aquest és el missatge que el Pacte per a la Indústria ha volgut fer arribar al Govern i al seu president. Només una resposta industrialista pot treure Catalunya de la greu crisi actual com ho ha fet en el passat. L’ampli perímetre d’activitats, que a Catalunya van des de la manufactura com a nucli central fins als serveis a la indústria, la recerca i la difusió del coneixement, han de ser la sòlida base d’una economia productiva i competitiva per al segle XXI.

El agents socials i econòmics representats per Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez per la part sindical, Joaquim Gay de Montellà i Josep González per part de les organitzacions empresarials, el rector Enric Fossas i els vicerectors Carme Panchón i Manel Sabés, en representació de les universitats catalanes, i Jordi Guix, Narcís Bartina i Joan B. Casas, pels col·legis professionals, juntament amb Joan Trullén, president del Pacte per a la Indústria, han demanat al president un compromís ferm per traslladar en els pròxims mesos a l’agenda de govern les propostes del Pacte per a la Indústria, dotant-les pressupostàriament i amb calendari d’execució. Així mateix, la petició s’estén a fer del Consell Català de l’empresa l’organisme de concertació social permanent per als temes de política industrial.

Document del Pacte PROPOSTES-+-INDUSTRIA-FINAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s